• Adresa: Podromanija bb
    71350 Sokolac, BiH

  • Telefon: +387 (57) 448 508
    romanijaputevi@gmail.com

Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije očišćeni su i prohodni, i saobraćaj se odvija bez poteškoća, rezimirao je tehnički direktor Dragan Buloščić.


Buloščić je naveo da je mehanizacija na terenu i da se saobraćaj odvija bez zastoja.

„Dovoljan broj mašina učestvuje u čišćenju snijega, koji pomalo pada. Vozila su prisutna na svim dionicama, te se preporučuje oprezna vožnja“, rekao je Buloščić.

On je apelovao da vozači koriste adekvatnu opremu za vozila, da ne bi dolazilo do zastoja.

„Kolonu stvore kamioni koji prelaze preko planinskog prevoja, a nisu adekvatno opremljeni. Oni se zadrže sa policijom, ali i to se brzo riješi“, naglasio je Buloščić.

Prema njegovim riječima, „Romanijaputevi“ su obezbijedili dovoljno posipnog materijala, soli i abrazivnog materijala i spremni su za zimsku sezonu i održavanje svih magistralnih i regionalnih puteva ukupne dužine 620 kilometara u 14 opština Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije.

Na području Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije na kojima puteve održava ovo preduzeće nalazi se nekoliko planinskih prevoja, Romanija i Trebević, zatim oba putna pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića, te na području Han Pijesaka i Čajniča, koji zahtijevaju više aktivnosti, što u „Romanijaputevima“ imaju u vidu prilikom pripreme planova za održavanje u zimskom periodu. Svi putni pravci na području opštine Sokolac, gdje je palo je 13 centimetara snijega, su prohodni i trenutno nema problema u odvijanju lokalnog saobraćaja, elektro i vodosnabdijevanja potrošača, rekao je Srni stručni saradnik za lokalne puteve u sokolačkoj opštini Milanko Dobrilović.