• Adresa: Podromanija bb
    71350 Sokolac, BiH

  • Telefon: +387 (57) 448 508
    romanijaputevi@gmail.com

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas na Palama tunel “Kalovita brda” čija sancija je u toku, nakon čega je izjavio da očekuje da radovi budu završeni prije predviđenog roka. “Mislim da je ova dinamika održiva”, rekao je Dodik novinarima, navodeći da je informisan da se radovi odvijaju četiri dana prije nego što je planirano, što garantuje da će posao biti završen prije roka.

On je naveo da je rekonstrukcija značajna zbog bezbjednosti saobraćanja jer na tunelu nije ništa rađeno od njegove izgradnje sedamdesetih godina prošlog vijeka.

“Sada ćemo dobiti jedan savremen tunel, po svim evropskim standardima – osvijetljen, u kome neće biti vode, spreman za bezbjedan saobraćaj”, istakao je Dodik.

Direktor preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić naglasio je da su finansiranje radova na tunelu podržali Vlada i predsjednik Republike Srpske.

“Zbog ovih radova neće biti ugrožena zimska sezona na Jahorini”, rekao je Nešić.

Direktor preduzeća “Romanija putevi” sa Sokoca, koje izvodi radove na sanaciji tunela, Mirko Pandurević, istakao je da je interes ovog preduzeća da posao završi prije roka zbog dolaska zime.

“Nadam se da ćemo ispoštovati rok na opšte zadovoljstvo – i učesnika u saobraćaju, i turističkih uposlenika na Jahorini i Palama”, naglasio je Pandurević.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović kaže da sanacija tunela “Kalovita brda”, za šta je izdvojeno 1,3 miliona KM, ima ogroman značaj za Pale i Jahorinu.

“Očekujemo da će tunel biti otvoren na vrijeme, a to je 2. ili 3. decembar”, rekao je Jugović i zamolio stanovnike Pala, ali i sve koji dolaze u ovaj dio Srpske za strpljenje prilikom korištenja alternativnog pravca.

On je najavio da će odmah po otvaranju tunela za saobraćaj početi sanacija Romanijske ulice, kojom se trentuno odvija saobraćaj, te da su sredstva za te radove obezbijedili Vlada Srbije i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sanaciju 201 metar dugog tunela “Kalovita brda”, na ulazu u Pale, finansira Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”, a rok za završetak radova je 90 dana.

Izvor: www.palelive.com